top of page
2016_03 Ziko en Award .jpg

Ziko's Dansschool

2c5543e5b4d1eea6eb24b6395539b16b_edited.

Evelyn Magyari is een ex-cursist van Ziko en wordt nu gezien als een van de beste dansers ter wereld (een van de vele voorbeelden).

Over ons

 

Ziko's Dansschool is de dansschool die Zuid-Amerikaanse dansen in Nederland heeft waargemaakt. Door onze lange ervaring in dansen en lesgeven wordt je tijdens de lessen op maat begeleid: iedereen is immers anders en iedereen heeft een andere weg nodig om hetzelfde doel te bereiken. Ook het moment van corrigeren is belangrijk om je zekerheid niet te verliezen, plezier in het dansen te houden en jezelf op een positieve manier en op het juiste tempo te blijven ontwikkelen. De meeste van onze assistenten dansen langer dan 10 jaar. Die weten dus precies hoe ze jou kunnen helpen (ervaring speelt ook hier een belangrijke rol). 

Gevoel en essentie

 

Het is bekend over onze dansschool dat we jou leren dansen met gevoel voor de muziek (dansen is bewegen op de muziek) en de essentie van de dans. Door onze lange ervaring kennen we de juiste technieken om je dans mooier en clean te maken, maar niet ten koste van de Zuid-Amerikaanse kern van de dans. Bovendien besteden we veel aandacht aan de muziek, interpretatie van de muziek, gevoel, connectie, lichaamsbewegingen en de juiste techniek (maar niet onnodig veel). 

workshop2.jpg
Ervaring

 

Het grootste voordeel van onze ervaring is dat we zien hoeveel tijd je nodig hebt om resultaat te bereiken. Mensen die snel leren worden bijvoorbeeld verplaatst naar een niveau dat bij hen past maar mensen die langzamer zijn ook, zodat iedereen kan leren op zijn eigen tempo en plezier kan hebben in de dans.

Als er tijdens een les meer dames of heren zijn, kunnen we dat vanwege onze lange ervaring als voordeel gebruiken: dan wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan techniek of styling. Maar over het algemeen lukt het om tot een goede verdeling te komen omdat we maar liefst 22 dansgroepen hebben en we dus altijd mensen uit andere groepen kunnen halen om in te vallen. Met of zonder danspartner ben je dus van harte welkom!

Kwaliteit

De tijd heeft bewezen dat onze cursisten het hoogste niveau hebben bereikt, sommigen van hen worden tegenwoordig gezien als de beste dansers ter wereld.

 

We hebben veel cursisten die al 17 jaar bij ons les krijgen. Dat betekent niet alleen dat we veel lesstof hebben, maar ook dat er genoeg uitdaging is en plezier (anders hou je het nooit zo lang vol). Doordat we verschillende dansen doceren, kennen we de overeenkomsten en de verschillen tussen de dansen. Dus als je een extra dans gaat leren weten we de snelste weg voor jou om je die dans eigen te maken. Iedere dans maakt een andere dans sterker!

Leraren

Roy

Roy werkt bij de politie en werkt daar dagelijks intensief samen met zijn hond Leo. Hij danst met Diede al jaren bij Ziko. Hij is een energievolle en gemotiveerde danser, voornamelijk Salsa. Hij gaat op een sportieve manier met mensen om en maakt mensen enthousiast voor het dansen.

Diede

Diede is fotograaf, tekstschrijver en fanatiek boekenlezer. Ze woon samen met haar partner Roy in de buurt van Nijmegen. Samen dansen ze al een paar jaar met veel energie, plezier en gekkigheid bij Ziko. Ze is flexibel, fysiek sterk en een energievolle danseres en maakt mensen enthousiast om te leren dansen!

Erik

 

Erik danst al 17 jaar bij Ziko. Hij beheerst alle verschillende dansen (Salsa, Bachata, Zouk, Kizomba, West Coast Swing en verschillende stijldansen). Zijn manier van dansen stimuleert mensen om een stap verder te komen. Op feesten staat hij van het begin tot het eind op de dansvloer zonder pauze.

Margot

Margot is kunsthistoricus en werkt bij het Rijksmuseum. Ze danst meer dan 10 jaar bij Ziko en beheerst alle dansen zowel als leider als volger. Ze geeft o.a. ook ladystyling lessen voor zowel Salsa als Zouk.

Ons motto: 'goed en beter leren op een plezierige manier'.

Feesten en oefenavonden

Iedere vrijdag zijn er oefenavonden (Social Dance Party) met verschillende workshops: een goede gelegenheid om geleerde stapjes te oefenen;

Ziko’s Big Party: één van de grootste nationale feesten met meerdere zalen en workshops: een top gelegenheid om andere dansers te ontmoeten en heerlijk te dansen.

Men zegt: "als je bij Ziko leert dansen wil je nooit meer stoppen!"

2016_03%20Ziko%20en%20Award%20_edited.jp
Waarom is Ziko's Salsa Dansschool in Arnhem een fenomeen?

 • Ziko is trots en blij dat we dankzij ons netwerk medische missies en muzikale en culturele uitwisselingen organiseren naar Afrika. 

 • "Ziko is een Salsa Pionier"

 • "Ziko is een dansfenomeen in Nederland"

 • "Ziko is één van de weinige mannen die zo veel met zijn lichaam kan - van hoofd tot teen. Hij staat bekend om zijn creativiteit en gevoel voor muziek"

 • "Ziko is één van de weinige dansleraren die bijna alle Zuid Amerikaanse dansen kan"

Over Ziko's Dansschool in Arnhem:

 • Eén van de grootste dansscholen in Nederland;

 • Dansschool met een hoog niveau, zowel Salsa, Zouk, Kizomba als Bachata;

 • Eén van de eerste dansscholen die Zouk danslessen gaf. Ziko heeft Zouk in Nederland waargemaakt. In maart 2016 won Ziko dan ook een award voor zijn grote bijdrage aan de Braziliaanse dansscene in Nederland;

 • Ziko's eigen dansstijl is naast andere stijlen een begrip op zich geworden;

 • Eerste dansschool die salsa met linksvoor danste;

 • Eerste dansschool in Europa die begon met salsa op de 2e tel;

 • Enige salsa dansschool waar les wordt gegeven aan verstandelijk gehandicapten;

 • Eén van de weinige dansscholen met een eigen locatie (in Arnhem);

 • Meeste prijzen op internationaal gebied gewonnen;

 • Eigen DVD "How to Salsa and Zouk with Ziko";

 • Dansschool die Salsa heeft waargemaakt, vooral buiten de randstad;

 • Ziko's Big Salsa & Zouk Party in Musis Sacrum was tien jaar lang iedere maand een bijzonder feest met meer dan 700 bezoekers uit heel Nederland en het buitenland;

 • Eerste Nederlandse dansschool die heeft opgetreden op het internationaal danscongres in Puerto Rico.

2016_03%20Ziko%20en%20Award%20_edited.jp
bottom of page