top of page
52915685_2231902180382703_26912968377630

West Coast Swing

West coast swing is een heel populaire dans in Amerika vanaf de jaren '50. In Europa neemt de populariteit de laatste jaren toe, zeker in Engeland in Frankrijk en zelfs in België. Nu is het de tijd voor Nederland. Ziko heeft zich al jaren verdiept in deze dans (zoals bekend is over hem), en hij denkt en voelt dat het nu de tijd is om in de dansschool deze dans te brengen.

West Coast Swing is de ‘nationale dans' van Californië, die zich uit de Lindy Hop heeft ontwikkeld. De dans wordt op een rechte lijn gedanst (‘slot'), en bestaat grotendeels uit patronen van 6 of 8 tellen. Eerst werd het Western Swing genoemd, en later pas West Coast Swing, om het te onderscheiden van Country Western Swing Dancing. Tegenwoordig wordt WC Swing door verschillende soorten dansers omarmd, de Swing dansers natuurlijk, maar ook onder bijvoorbeeld Country, Ballroom en Salsa dansers is de dans zeer populair.

Elke groep dansers past de dans wat aan aan hun eigen ‘groep', zo zal bijvoorbeeld een ballroomdanser wat meer rechtop staan, terwijl een Swing danser meer in de vloer zal dansen, en een Country danser weer meer gebruik zal maken van ducks, tunnels en draaien. 

Aan de ene kant maakt West Coast Swing veel gebruik van patronen uit andere dansen, aan de andere kant is bijvoorbeeld LA Style Salsa beïnvloed door West Coast Swing.

bottom of page