Workshops voor ontwikkeling

Leiderschap ontwikkelen op de dansvloer? 

Zuid-Amerikaanse dansen – zoals de salsa – zijn niet alleen feestelijk, het leert je ook kwaliteiten die ingezet kunnen worden op de werkvloer.

 

Over Ziko

Ziko Centro de Dança is een professionele dansschool met meer dan 25 jaar ervaring. Ze verzorgen naast hun reguliere lessen workshops voor bedrijven waarin door middel van het dansen kwaliteiten ontwikkeld worden die toepasbaar zijn op de werkvloer. Denk hierbij aan (lichaams)communicatie, leiden (en volgen), rust en plezier en de dynamiek in een groep (groepsverband). Daarnaast organiseert Ziko ook activiteiten in parken waarin thema’s als de integratie van mensen met een geestelijke beperking centraal staan. Ook verzorgt Ziko workshops en lessen voor zwangere vrouwen; moeders en vaders met hun baby en lessen voor opa’s oma’s, kinderen en kleinkinderen (voor familieverbintenis).

 

Leiden, Volgen en Teambuilding

Als leider zet je de koers uit, zowel op de dans- en werkvloer. Het goed leren leiden op de dansvloer kan daarmee ook je kwaliteiten als manager of leider in een bedrijf bevorderen. Tijdens het dansen leer je namelijk dat het bij goed leiden niet alleen gaat om duwen en trekken – ’met een harde hand regeren’. Je zult tijdens de workshops zien dat het juist zit in subtiliteit, gevoel en een juiste interactie met de muziek, met je danspartner en met de groep. Je kwaliteiten op de werkvloer kunnen door deze manier van leidinggeven verder worden ontwikkeld.

Leiden en volgen is interactief. Volgen is niet slaafs de baas achterna lopen. Het is beleid uitvoeren op je eigen manier. Bij het volgen is het de kunst dat je jouw persoonlijke draai geeft aan de leiding die je krijgt. De leider geeft iets aan, maar de volger bepaalt hoe hij/zij het uitvoert: is dat slordig en met weinig oog voor detail, of juist mooi en origineel? De volger maakt het geheel mooi, brengt schoonheid. Het ‘volgen’ kan op de werkvloer jou kwaliteiten als werknemer verbeteren doordat je ervaart dat er bij het ‘volgen’ of ‘beleid uitvoeren’ veel ruimte is voor persoonlijke inbreng in hoe je je werkzaamheden uitvoert. 

Daarnaast kan tijdens het dansen het groepsverband en de omgang tussen man en vrouw ontwikkeld worden. Het zorgt voor een nieuwe dynamiek in een groep doordat iedereen zich ontspant en plezier heeft in wat hij/zij doet. Het goed leren mét plezier is dan ook een van Ziko’s uitgangspunten.

 

Aanbod

Ziko Centro de Dança verzorgt workshops voor bedrijven en individuen met deze invalshoeken. U kunt een eenmalige workshop inplannen voor uw bedrijfsuitje maar ook meerdere workshops boeken (op meerdere dagen) als onderdeel van een langer programma. Er worden ook cursussen aangeboden voor individuen die hun kwaliteiten op de werkvloer door middel van dans wensen te ontwikkelen.

Voor een passend aanbod kunt u Ziko bellen: 06-51267054